top of page
Hatha yoga twello
hatha yoga twello

HATHA YOGA TWELLO

Terug naar de Essentie

Anker 1

HATHA YOGA

 

Hatha Yoga is de bron van alle hedendaagse Yoga vormen die er inmiddels zijn. Deze Yoga vorm werd in oorsprong beoefend door monniken om zo voor langere tijd moeiteloos in meditatie zit te kunnen zitten. Hiervoor moesten ze het lichaam krachtig & flexibel maken, de ademhaling beheersen om zo uiteindelijk de eeuwige gedachtestroom stil te kunnen leggen tijdens meditatie.

 

Daar waar de “Ha” staat voor de zon, het actieve, kracht, staat “tha” voor de maan, de ontspanning en verzachten. Zonder hoog geen laag, zonder warmte geen kou en zonder inspanning geen ontspanning. Je hebt beide nodig voor de juiste balans. Dit betekent dat je tijdens een Hatha Yoga les ook beide elementen terug zal vinden.

 

Tijdens een Hatha les wordt er op zowel krachtige (Ha) als zachte (Tha) manieren bewogen. De fysieke houdingen zijn bedoelt om kracht, flexibiliteit, openheid, balans en ontspanning te creëren. Ook komen andere aspecten als Pranayama (ademtechnieken) Mudra’s (handgebaren) en Meditatie aan bod om je naar een staat van innerlijke rust en kalmte te begeleiden.

Het regelmatig beoefenen van Hatha Yoga zorgt ervoor dat je zowel fysiek als mentaal beter in je vel gaat zitten.

VOORDELEN HATHA YOGA 

 

Maakt Fysiek & Mentaal Krachtig

Betere Connectie met de Adem

Boost voor je immuunsysteem 

Verbetert je Slaap Conditie

Reduceert Stress & Onrust

Meer Balans en Core Stabiliteit

Verlicht Rug & Nekklachten

Meer flexibiliteit & Souplesse 

Mentale helderheid

Vermindert klachten als Angst & Depressie

Elke maandag avond van 19:15 tot 20:15 wordt er Hatha Yoga gegeven bij de Feelgood Fabriek in Twello. Of je ervaring hebt in Yoga of nog helemaal niet is onbelangrijk, je bent van harte welkom.

bottom of page