top of page
Yin Yoga Twello
yin yoga twello

YIN YOGA TWELLO

Ontspannen in de Spanning

Anker 1

YIN YOGA

Yin Yoga is een stijl van yoga waarbij poses voor langere tijd (3-6 min) worden vastgehouden. Ontspanning, vertragen en rust staan hierbij centraal. Yin yoga is een geweldige tegenhanger als je een actief en snel (yang) leven leidt, zoals velen van ons doen. Wanneer je moeite hebt met ontspannen, slaapproblemen of stress gerelateerde klachten ervaart biedt Yin Yoga een uitkomt. Ook als je een sterke vorm van yoga of sport beoefend kan Yin yoga je balans geven.

Met Yin bereik je de diepere lagen van het lichaam die voorbij de spieren komt, waaronder fascia, beter bekend als bindweefsel.

Door de ervaringen die we opdoen (zowel fysiek als mentaal) kunnen er verklevingen en blokkades ontstaan in het bindweefsel. Ook droogt het bindweefsel steeds meer uit naarmate we ouder worden. Door middel van de langdurige rek wordt het bindweefsel weer sappig en soepel, er ontstaat ruimte in het lichaam en zal je in staat zijn probleem gebieden te helen. Blokkades worden opgeheven waardoor de energie weer vrijer door het lichaam kan stromen.

Het regelmatig beoefen van Yin Yoga maakt dat je zowel fysiek als mentaal lekkerder in je vel gaat zitten. 

Yin Yoga is een zeer toegankelijke vorm van yoga waarbij het niet uitmaakt of je nog een complete beginner bent of een doorgewinterde yogi, iedereen is welkom!

VOORDELEN YIN YOGA

 

 

Kalmeert je Zenuwstelsel 

Diepe Rust & Ontspanning           

Stimuleert Introspectie & Zelf Bewustzijn

Vermindert Stress, Angst & Onrust

Creëert flexibiliteit in Lichaam & Geest

Verbetert je Nachtrust Aanzienlijk 

Loslaten van Fysieke en Mentale Spanning

Vermindert Fysieke Pijnklachten 

Werkt op het Zelfhelend Vermogen

Op maandag, dinsdag en woensdag wordt er Yin Yoga gegeven van 20:30 tot 21:30 bij de Feelgood Fabriek in Twello. Wil je liever Yin Yoga doen vanuit je eigen vertrouwde omgeving? Kijk dan naar de Online Yin Yoga mogelijkheden die we aanbieden.

bottom of page