top of page
Yoga traject Deventer
logo

 I:I YOGA SESSIES

Verankerd in Veiligheid

logokleurklein.png

PRIVE YOGA

We kunnen allemaal wel eens extra ondersteuning gebruiken. 1 op 1 begeleiding, specifiek gericht op het reguleren van je zenuwstelsel doormiddel van Polyvagaal Yoga, kan zomaar het kantelpunt in je leven zijn waar je naar op zoek bent.   

Ervaar je onrust, stress, angst, woede en heb je veel moeite om te ontspannen? Of merk je dat je meer teruggetrokken bent in jezelf, je voelt vaak moe, futloos en denkt regelmatig dat je misschien wel een burn-out hebt? Ben je vergeetachtiger en vermoeider dan je misschien van jezelf gewend bent? Dit kunnen allemaal kenmerken zijn van een zenuwstelsel dat overprikkeld is.

OVERPRIKKELING

Een geur, geluid, ervaring of zelfs de gezichtsuitdrukking van iemand kan een trigger zijn om van een ontspannen staat naar een staat van overleven te gaan. Dit gebeurt meestal onbewust. Met je verstand weet je dat er niet zoveel aan de hand is en toch ontstaat er een stressreactie in je lichaam.

 

Op welke manier je zenuwstelsel deze triggers hanteert, is per persoon anders. Dit heeft alles te maken met eerder opgeslagen ervaringen, gebeurtenissen, trauma of chronische stress. Om de balans te herstellen blijken mindfulness of gesprekstherapie vaak niet toereikend genoeg, omdat de sleutel juist in ons lichaamsbewustzijn ligt.

TRAUMA OF CHRONISCHE STRESS EN POLYVAGAAL YOGA
 

Trauma is alles wat je op dat moment hebt ervaren als te groot, te veel of te weinig voor een te lange tijd. Vroeg of laat krijgen we allemaal te maken met een vorm van trauma - een gebeurtenis waarbij we niet het vermogen voelen om ermee om te gaan. Het lichaam slaat deze ervaring op en kan telkens weer getriggerd worden.

Na een traumatische ervaring of bij chronische stress, kan je verdedigingssysteem ontregeld raken. Het lichaam blijft dan signalen van ‘gevaar’ oppikken. Hierdoor ontstaat er continu stress, angst, stress of woede terwijl de situatie gewoon veilig is. Verstandelijk weet je dit wel, maar toch blijf je je zo voelen.

Ik werk vanuit de Polyvagaal theorie die uitgaat van verschillende delen in ons zenuwstelsel. De Nervus Vagus, hoofdzenuw van het parasympatisch systeem (de zenuw van rust & herstel) speelt hierin een belangrijke rol.
 

De letterlijke betekenis van yoga is eenheid, verbinding, heelheid.

 

Wanneer er sprake is van trauma of chronische stress ben je juist uit verbinding geraakt, met jezelf en met de wereld om je heen. Polyvagaal Yoga nodigt je uit om weer vriendschap te sluiten met je lichaam, de sensaties te voelen en te ervaren zonder oordeel en ze te aanschouwen vanuit het veilige huidige moment. Zo reguleer je jouw zenuwstelsel van overleven naar leven.

Yoga lessen Deventer

PAKKETTEN

 

De sessies worden altijd nauwkeurig afgestemd op jouw persoonlijke behoefte. Voorafgaand aan de sessies vindt er een uitvoerige intake plaats. Samen bepalen we hoe we de sessies gaan inkleden. Tijdens de sessies zelf wordt er weinig gepraat en gaat het juist over voelen: je laat het lichaam voor je spreken.

 

Naast de sessies kunnen fysieke yoga oefeningen/lichaamswerk, ademwerk, bodyscans, tre, Yoga Nidra en soms ook thuisopdrachten onderdeel uitmaken van de 1-op-1 trajecten.

RUST & HERSTEL PAKKET ~ €770,-

​​

Uitgebreide Intake (twv € 85,-)

10 Privé sessies

Toegang tot verscheidene ondersteunende online video's voor 3 maand (twv € 75,-)

 

Wil je dit pakket verlengen? Dat kan natuurlijk.

3 Sessies - € 225,-

5 Sessies - € 375,-

7 Sessies - € 525,-

Yoga school gelderland

RECENSIES

Lian, Burnout
 

"In een burn-out gekomen en de moed verzameld  en bij Menieke aangeklopt. Het beste wat ik had kunnen doen! In slechts een aantal sessies van complete chaos/onrust/stress huilen en alles wat erbij komt kijken naar steeds meer rust en vertrouwen in mezelf. Met hulp van Menieke bewust geworden van patronen, steeds meer durf ik los te laten wat me niet dient en mezelf belangrijk genoeg voelen om te mogen ontdekken wie ik ben. Ik leer te voelen wat ik nodig heb of juist niet. Daarmee rust te ervaren en zachter te zijn voor mezelf. Steeds meer leer ik oké te zijn met dat het soms niet oké gaat. Bijzonder om te merken hoe ik steeds bewuster word van mijn lijf en gevoel en hierop durf en leer te reageren. De combinatie van yoga en de trauma release oefeningen hebben dit mogelijk gemaakt. Wat een verlichting, nu al! Het voelt alsof ik het stuur weer in handen heb en dit keer niet krampachtig hard hoef te racen maar ook rustig kan rijden. Menieke haar begeleiding hierin is zo waardevol, zonder oordeel, voelt vertrouwd en als een stevig anker in een flinke storm. Ze lijkt feilloos aan te voelen wat ik nodig heb. Ik had mezelf geen mooier cadeau kunnen geven."

Marcel, Stress
 

"Ik sta altijd AAN...in de hoogste versnelling, alert om adequaat te reageren. Dit ben ik gewend, een bepaalde kwaliteit die ik inmiddels van mezelf verlang. Vraagt natuurlijk veel energie. Menieke leest, ziet en herkent dit direct. Ze geeft zorgvuldig, en naar jouw situatie, gedoseerde oefeningen. In mijn geval juist niets actiefs. Maar juist vertragen, lang in een houding zitten of liggen, de zwaartekracht en de ademhaling hun werk laten doen. Ik kom lichamelijk helemaal tot rust en mentaal in het hier en nu. Super relaxed!"

Jantine, Spanning
 

"Afgelopen zomer heb ik bij Menieke een 1 op 1 traject gevolgd. Ik begon me steeds meer bewust te worden van de burn-out klachten die ik ervaarde en voelde dat ik op een kantelpunt stond; als ik zo door zou gaan zou ik echt in een burn out belanden. Onwijs veel spanning in mijn lijf en daardoor moeilijk kunnen aarden. Ik voelde me constant overweldigd door alles en kon alleen maar huilen. Tijdens de sessies zijn we hier naar gaan kijken. Spanning uit mijn lijf halen door middel van Yoga en TRE (trauma Release) oefeningen om mij weer terug in contact te brengen met mijn lichaam. Menieke heeft mij zo fijn ondersteund in dit proces en mij veel bedding gegeven. Ze weet waar ze het over heeft en het voelt heel veilig bij haar. Absoluut een aanrader!"

bottom of page