top of page
Trauma bewuste opleiding
Yoga Patterns Twello

TRAUMA BEWUSTE OPLEIDING

voor yogadocenten

EEN OPLEIDING SPECIAAL ONTWORPEN VOOR GEPASSIONEERDE YOGADOCENTEN

die een diepere impact willen hebben op het welzijn van hun deelnemers. We erkennen dat iedereen zijn of haar eigen rugzakje meeneemt naar de yogamat, inclusief jijzelf als docent. In deze opleiding verkennen we hoe je trauma en een ontregeld zenuwstelsel kunt herkennen, hoe je hiermee omgaat, en hoe je op een veilige, ondersteunende en helende manier lesgeeft aan al je deelnemers.


"The single most important issue for traumatized people is to find a sense of safety in their own bodies."


Als yoga docent ben je niet zomaar in dit vak beland. Er is vaak een diepere reden die verder gaat dan puur het fysieke aspect. Misschien ben je jouw opleiding ooit gestart vanuit een eigen verlangen naar innerlijke rust of omdat je anderen wilt begeleiden op hun reis naar welzijn. Deze opleiding biedt jou de tools en inzichten om met compassie en begrip trauma te herkennen en trauma-bewuste yogalessen te verzorgen.

Trauma yoga

Wat ga je ontdekken tijdens deze opleiding?

• De essentie van trauma begrijpen en herkennen.
• Het effect van trauma op het fascia en hoe dit inwerkt op het lichaam.
• Begrip ontwikkelen over de impact van trauma op het brein.
• Het onderscheid tussen een cognitieve benadering en een lichaamsgerichte benadering van trauma.
• Diepgaande kennis van de Polyvagaal Theorie, inclusief co-regulatie, neuroceptie en de hiërarchie van het zenuwstelsel.
• Het creëren van veilige ankers voor zowel jezelf als je deelnemers.
• De Psoas, beschouwd als de spier van de ziel, en hoe deze spanning kan ontladen.
• Inzicht in de rol van de Nervus Vagus in het zenuwstelsel.
• Het toepassen van ritme & (zelf)regulatie.
• De kracht van interoceptie in trauma bewuwste yoga.
• Het maken van bewuste keuzes in het lesgeven en begeleiden.
• Trauma bewuste taal toepassen
• Prioriteit geven aan veiligheid in elke yogasessie.
• Zelfzorg integreren als een essentieel aspect van je rol als yoga docent.
• Praktische toepassing van trauma-bewust lesgeven.

Voor wie is deze opleiding?

De Opleiding Trauma Bewuste Yoga Docent is primair ontworpen voor Yoga Docenten die hun vaardigheden willen verdiepen en op een dieper niveau willen bijdragen aan het welzijn van hun deelnemers. Echter, deze opleiding biedt ook aanzienlijke waarde voor (adem)coaches, therapeuten, en iedereen die geïnteresseerd is in een diepgaande verkenning van trauma en zelfregulatie. Of je nu een ervaren yogadocent bent of een professional die betrokken is bij begeleiding en welzijn, deze opleiding biedt inzichten en praktische tools die relevant zijn voor diverse disciplines. 

Voor degenen die geen yogadocent zijn maar wel interesse hebben, nodig ik je uit om contact met mij op te nemen via info@yoga-patterns.com. Laten we samen overleggen of deze opleiding aansluit bij jouw behoeften en hoe je kunt profiteren van deze waardevolle kennis en vaardigheden.

WAT DEELNEMERS ZEGGEN

“Een voor mij merkbaar verschil tussen een gewone yogales en een traumabewuste yogales is de keuzevrijheid die je keer op keer krijgt. Dat alles wat je kiest om te doen of niet te doen, prima is, al is het de hele les in de kindhouding verblijven of de yogaruimte uitlopen. Voor mij voelt dit van binnen alsof er veiligheid wordt toegevoegd. Seintje ‘veilig’. Minder standje ‘alert’. Echt een verademing als je een ingrijpende gebeurtenis hebt meegemaakt waarin de ander (of ‘het lot’ of iets anders buiten je invloed) bepaalde. Een gevoel van ‘nu heb ik wél een keuze’.

“De uitnodiging tot zuchten tussendoor is letterlijk en figuurlijk een zucht van opluchting. Na een zucht voel ik direct een ont-spanning, een zakken. Ook de afwezigheid van goedbedoelde aanmoedigingen of complimenten is een verademing. Fijn om even niet beoordeeld te worden”

“Bij een adem of meditatie oefening de ogen open mogen houden of doen zorgt voor een wezenlijk verschil. Eigenlijk zorgt alleen de optie er al voor dat mijn systeem zich veiliger voelt. Ik heb een keuze. Hetzelfde geldt voor de toestemming die je krijgt om aan het begin van een les rond te kijken in de ruimte (oriënteren), de suggestie om een hand op een plek op je lijf neer te leggen en de uitnodiging om het jezelf comfortabel te maken. Het zijn voor mij allemaal kleine signaaltjes van “ik ben veilig”. 

traumabewuste opleding

Praktische informatie

Deze opleiding duurt in totaal 6 lesdagen (50 uur) en telt mee voor 50 CE punten van Yoga Alliance. Bij volledige aanwezigheid krijg je een (uiteraard) Certificaat uitgereikt. 

De lesdagen zijn van 10:00 (inloop 09:45) tot uiterlijk 17:00.  

DATA:

19, 20 April 2024

10 & 11 Mei 2024

7 & 8 Juni 2024

 

LOCATIE:

Feelgood Fabriek 

Molendwarsstraat 54

7391 ZS Twello
 

PRIJS: 

Excl BTW:  €726,-

Incl BTW:  € 919,-

 

Hier zijn de lessen, cursusmaterialen en thee bij inbegrepen. 

TAAL:

Nederlands

Continuing Education Yoga Alliance

DE DOCENTEN

yoga docente twello

AANMELDEN

Via het onderstaand formulier kan je je aanmelden voor de opleiding. Nadat je het formulier hebt verzonden, ontvang je een email met betaalinstructies. Zodra de betaling is voldaan, is je aanmelding voltooid.

Het bedrag dient in één keer betaald te worden. Betaal je liever in twee termijnen? Stuur dan even een mailtje naar info@yoga-patterns.com

LET OP: het kan zijn dat onze mail bij je spam terecht komt, check dus ook even je ongewenste email map als de mail niet binnen enkele minuten in je inbox verschijnt.

*wanneer je je aanmeld voor deze opleiding ga je akkoord met onze privacyverklaring. Je kan je ten alle tijden uitschrijven voor onze emails.

Online yoga masterclass

Bekijk de

GRATIS ONLINE MASTERCLASS

Trauma Sensitieve Yoga voor het Zenuwstelsel

maak een diepere impact op het welzijn van je deelnemers én dat van jezelf

bottom of page