top of page
Hatha yoga twello
hatha yoga twello

TRAUMA BEWUSTE
HATHA YOGA

Veilig in Verbinding

Anker 1

TRAUMA BEWUSTE HATHA YOGA

 

In deze les integreren we de eeuwenoude beoefening van Hatha Yoga met een diepgaand begrip van trauma bewustzijn. Met deze benadering streven we ernaar een veilige en ondersteunende ruimte te creëren voor iedereen, zodat je je eigen grenzen kunt leren kennen en respecteren.

 

Bewustwording van lichamelijke sensaties en emoties vormt een essentieel onderdeel van Trauma Bewuste Hatha Yoga - dit noemen we ook wel interoceptie. Dit nodigd je uit om de signalen in je lichaam waar te nemen en te reageren op wat het nodig heeft terwijl je de verschillende houdingen verkent.
 

We moedigen je aan om bewuste keuzes te maken, of dat nu is om een houding aan te passen, rust te nemen of je eigen tempo te volgen - het gaat hier niet om perfectie of prestatie.
 

Door middel van verschillende houdingen ontwikkelen we een dieper begrip van ritme en ademhaling, wat helpt het zenuwstelsel te reguleren en een gevoel van stabiliteit en kalmte te cultiveren.
 

Of je nu nieuw bent in yoga of een doorgewinterde beoefenaar, onze Trauma Bewuste Hatha Yoga lessen zijn toegankelijk voor iedereen.

Elke maandag avond van 19:15 tot 20:15 wordt er Trauma Bewuste Hatha Yoga gegeven in de Feelgood Fabriek in Twello. Of je ervaring hebt in Yoga of nog helemaal niet is onbelangrijk, je bent van harte welkom.

VOORDELEN TRAUMA BEWUSTE YOGA 

 
 

Fysieke & Mentale Veerkracht

Veiligheid & Empowerment

Zelfregulatie

Lichaamsbewustzijn

Reduceert Stress & Onrust

Emotionele Verwerking

Verlicht Rug & Nekklachten

Meer flexibiliteit & Souplesse 

Mentale helderheid

Vermindert klachten als Angst & Depressie

WAT DEELNEMERS ZEGGEN

“Een voor mij merkbaar verschil tussen een gewone yogales en een traumabewuste yogales is de keuzevrijheid die je keer op keer krijgt. Dat alles wat je kiest om te doen of niet te doen, prima is, al is het de hele les in de kindhouding verblijven of de yogaruimte uitlopen. Voor mij voelt dit van binnen alsof er veiligheid wordt toegevoegd. Seintje ‘veilig’. Minder standje ‘alert’. Echt een verademing als je een ingrijpende gebeurtenis hebt meegemaakt waarin de ander (of ‘het lot’ of iets anders buiten je invloed) bepaalde. Een gevoel van ‘nu heb ik wél een keuze’.

“De uitnodiging tot zuchten tussendoor is letterlijk en figuurlijk een zucht van opluchting. Na een zucht voel ik direct een ont-spanning, een zakken. Ook de afwezigheid van goedbedoelde aanmoedigingen of complimenten is een verademing. Fijn om even niet beoordeeld te worden”

“Bij een adem of meditatie oefening de ogen open mogen houden of doen zorgt voor een wezenlijk verschil. Eigenlijk zorgt alleen de optie er al voor dat mijn systeem zich veiliger voelt. Ik heb een keuze. Hetzelfde geldt voor de toestemming die je krijgt om aan het begin van een les rond te kijken in de ruimte (oriënteren), de suggestie om een hand op een plek op je lijf neer te leggen en de uitnodiging om het jezelf comfortabel te maken. Het zijn voor mij allemaal kleine signaaltjes van “ik ben veilig”. 

Online yoga masterclass

Bekijk de

GRATIS ONLINE MASTERCLASS

Trauma Sensitieve Yoga voor het Zenuwstelsel

maak een diepere impact op het welzijn van je deelnemers én dat van jezelf

bottom of page