top of page
Hatha yoga twello
hatha yoga twello

TRAUMA BEWUSTE
HATHA YOGA

Veilig in Verbinding

Anker 1

TRAUMA BEWUSTE HATHA YOGA

 

In deze les integreren we de eeuwenoude beoefening van Hatha Yoga met een diepgaand begrip van trauma bewustzijn. Met deze benadering streven we ernaar een veilige en ondersteunende ruimte te creëren voor iedereen.

We gebruiken de traditionele Hatha Yoga, als een middel om de vier belangrijke pijlers van veiligheid, interoceptie, keuzes en ritme en regulatie te ondersteunen.

Veiligheid staat voorop in al onze Trauma Bewuste Hatha Yoga lessen. We creëren een omgeving waarin je je veilig en ondersteund voelt om je eigen grenzen te verkennen en te respecteren.

Interoceptie, het bewustzijn van lichamelijke sensaties en emoties, vormt een essentieel onderdeel van Trauma Bewuste Hatha Yoga. Je wordt uitgenodigd om de signalen in je lichaam waar te nemen en te reageren op wat het nodig heeft, terwijl je de verschillende houdingen verkent.

Keuzes zijn cruciaal voor het herstellen van een gevoel van controle en autonomie. Tijdens onze lessen nodigen we je uit om bewuste keuzes te maken, of dat nu is om een houding aan te passen, rust te nemen of je eigen tempo te volgen.

Ritme en regulatie helpen het zenuwstelsel te reguleren en een gevoel van stabiliteit en kalmte te cultiveren, terwijl we door middel van de verschillende houdingen een dieper begrip van ritme en ademhaling ontwikkelen.

Of je nu nieuw bent in yoga of een doorgewinterde beoefenaar, onze Trauma Bewuste Hatha Yoga lessen zijn toegankelijk voor iedereen.

 

Ik heet je van harte welkom!

Elke maandag avond van 19:15 tot 20:15 wordt er Trauma Bewuste Hatha Yoga gegeven in de Feelgood Fabriek in Twello. Of je ervaring hebt in Yoga of nog helemaal niet is onbelangrijk, je bent van harte welkom.

VOORDELEN TRAUMA BEWUSTE YOGA 

 

Fysieke & Mentale Veerkracht

Veiligheid & Empowerment

Zelfregulatie

Lichaamsbewustzijn

Reduceert Stress & Onrust

Emotionele Verwerking

Verlicht Rug & Nekklachten

Meer flexibiliteit & Souplesse 

Mentale helderheid

Vermindert klachten als Angst & Depressie

Online Yoga_edited.jpg

GRATIS ONLINE MASTERCLASS

Het zit allemaal tussen je oren in je zenuwstelsel.png
bottom of page