top of page
Yang yoga twello
yin yang yoga twello

YIN & YANG YOGA

Balans tussen Lichaam & Geest

Anker 1

YIN & YANG YOGA

 

Yin & Yang zijn Chinese begrippen die verwijzen naar twee tegengestelde principes of krachten waarvan alle aspecten van het leven en het universum doordrongen zijn. Actief en passief, zon en maan, vrouwelijk en mannelijk, plus en min, dit zijn zoals in de eerste instantie vaak gedacht wordt geen tegenpolen van elkaar maar zijn juist complementair aan elkaar. Het één kan niet zonder het ander.

In de Yin & Yang yogales word je fysiek uitgedaagd én kom je geheel tot rust, oftewel een gouden combinatie. 

De les start vaak met Yang Yoga waarbij er een flow ontstaat tussen de adem en bewegen. Houdingen volgen elkaar op natuurlijke wijze op waarbij het draait om activatie van (vergeten) spieren, uithoudingsvermogen en het sterker maken van het lichaam. En dit op de stroom van de adem. Na inspanning (Yang) volgt ontspanning oftewel Yin Yoga. Bij Yin Yoga wordt er gewerkt op het bindweefsel (fascia) dat zich door het hele lichaam bevindt. Het zit rondom onze pezen, banden, gewrichten, organen en spieren. Om hierop te kunnen werken worden houdingen (voornamelijk zittende en liggende houdingen) voor langere tijd (3-6 min) aangehouden. Dit maakt dat Yin Yoga een meditatief karakter heeft en je uitnodigt om te vertragen en te verstillen.

 

Het regelmatig beoefenen van Yin & Yang yoga zorgt voor meer balans tussen lichaam en geest en dit voel je door in je dagelijks leven.  

VOORDELEN YIN & YANG YOGA

 

Fysieke en Mentale Kracht

 

Betere Lichaamshouding  

Vermindert Schouder/Rug en Nek klachten

Betere doorbloeding

Meer Ruimte in Lichaam & Geest

Mentale helderheid

Meer flexibiliteit

Bewustwording van de adem 

Vermindert Stress/Angst & Depressie

Yin & Yang Yoga wordt elke woensdag avond gegeven van 19:15 tot 20:15 in de Feelgood Fabriek in Twello. Wees van harte welkom voor een proefles! Neem hiervoor contact met ons op via onderstaande knop of via de contact pagina.

bottom of page